Hand To Hand Combat

Zelfverdediging, weerbaarheid, vechten, het zit allemaal onder de noemer van Street Fight System. Hand to Hand Combat, het zegt het al, je handen als wapens. Stel je voor, je loopt ergens door een stad, minding your own business en spontaan ‘lijkt’ het alsof die jongen per ongeluk tegen je aan loopt. Hij begint boos op je te reageren en begint je spontaan te slaan. Gewoon omdat hij er zin in had.. en anno nu gebeurd het! Maar wat doe je? Vluchten heeft geen zin meer want je bent best verrast door zijn actie. Je zult dus moeten reageren.

 

Dat is waar je in de Combat Academy op je plaats bent. Niet leren om in een ring of hexagon te gaan vechten als een ‘pro’, maar reageren op de situatie die ontstaat. Gewoon op de straat.. Je leert omgaan met alle vormen van geweld in alle afstanden L t/m XS. Er word met en zonder bokshandschoenen gewerkt, maar het is voornamelijk een Bare-knuckle based systeem. Grappling, Anti-grappling zorgt ervoor dat je in de kleinere ruimtes en van zeer dichtbij je zekerder gaat voelen. Om je de trainingen goed te laten ervaren werken we met principes. Dat is makkelijker te sturen en te onthouden. Geen curriculum dus. Het voordeel is dat je zeer open-minded word in je actie/reactie. Een voorbeeld van een principe is; Pressure of Disbalance.. en zo heb ik er 25.

De lessen zijn er voor jong, vanaf 15, en oud.. man en vrouw. Vaak worden er womens classes gegeven, maar het beste zal zijn dat je in gemengde groepen traint, daar zal het meeste profijt gehaald worden.

Ik heb gewerkt en de ervaring opgedaan als former Bouncer, beveiliging/persoonsbeveiliging en werk nog steeds in een TBS instelling, waardoor ik een aardige kijk heb gekregen van hoe geweld zich vormt. 

 

Proefles meedoen? meldt je aan met het contact formulier

 

Het is simpel maar niet gemakkelijk!