Ground Combat

GroundCombat. Een bijzondere tak van vechtsport, net als bij het wapenvechten is het ook veel denken. Alsof je wederom aan het schaken bent. Maar het is ook voelen, weten wat de ander doet. Wat je leert in het Street Fight System is vooral de afstanden 1 t/m 3 en GroundCombat zit in afstand 4, word ook apart behandeld omdat het veel omhanden heeft. Het word gedaan op een gecontroleerde manier zodat er geen blessures ontstaan, tenminste daar streven we naar.

Brazilian JiuJitsu, Sambo, Grappling, Silat, veel komt terug is deze veelomvattende afstand. Het meeste werk komt van de Gracie stijl die ik leer bij Michel Verhoeven. En ja je leest het goed, ik train dat nog steeds. En maar goed ook, een trainer hoort ook te trainen. Dus neem ik zijn lessen ten goede voor de mijne, dan krijg je iig een goede vorm. Overigens, de gorilla staat voor zijn goede worstel kunsten, maar weet ook staand zijn mannetje te staan.

Er word niet gestreefd om naar de grond te gaan, het liefst blijft het gevecht staand. Maar als je dan toch gaat is het handig om er goed mee om te gaan. Op de 'straat' zul je van je af moeten vechten, slaan, knijpen, bijten, alles dat nodig is om veilig thuis te komen, in ieder geval, weg te kunnen komen uit de ongewenste situatie.

 

Proefles meedoen? meldt je aan met het contact formulier