Yoga Nidra


Wat is Yoga Nidra

 

Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij je in een toestand van diepe ontspanning komt. Het wordt ook wel de Yoga van de Slaap of Slaapyoga genoemd. Deze term dekt de lading niet helemaal. Want hoewel het tijdens Yoga Nidra lijkt alsof je slaapt, ben je alert en aanwezig bij jezelf, tussen waken en slapen. In deze staat kun je contact maken met je onderbewustzijn. 

Tijdens Yoga Nidra lig je ontspannen en comfortabel op je yogamat. Via Yin/Hatha oefeningen, begeleide ontspanning, ademhalingsoefeningen en visualisaties kom je in een diepe staat van ontspanning en rust. In deze staat worden ervaringen en fragmenten van herinneringen verwerkt, neemt de spierspanning en stress in het lichaam af en daalt de bloeddruk en hartslag. Dit heeft een helende werking op lichaam en geest en kan beschouwd worden als een hele fijne en relaxte vorm van mediteren.

Yoga Nidra is een aanrader voor mensen die graag meer energie willen hebben, moeite hebben met slapen, herstellen van een burn out of depressie of last hebben van angsten of andere klachten die leiden tot (over)spanning.

Ook al heb je nog nooit op een yogamat gestaan, Yoga Nidra is voor iedereen.

Je kunt Yoga Nidra niet goed of fout doen.

 

Proefles meedoen? meldt je aan met het contact formulier