Hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga

Hatha yoga is de eerste vorm van yoga waaruit de andere vormen van yoga zijn ontstaan. Hatha yoga is een vorm van yoga waarbij je verschillende posities (asana’s) met elkaar afwisselt. Je beweegt van de ene naar de andere houding in een vloeiende beweging en blijft vaak enkele ademhalingen in dezelfde houding. Je ademhaling speelt een hele belangrijke rol, de bewegingen volgen zich op het ritme van de ademhalingen op, de ademhaling heeft invloed op het hele lichaam. Op deze manier komt je lichaam tot rust en is in staat opgebouwde stress los te laten. Tegelijkertijd span je je spieren aan om de doorbloeding te verbeteren en de energie weer vrij te laten stromen.

Door je concentratie en adem naar (energie) punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar je bewustzijn/focus naartoe. Hatha yoga geeft een sterke fundament, omdat het zich richt op je fysieke, emotionele, mentale en spirituele groei.

  

Hatha yoga is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden omdat de houdingen bewust worden opgebouwd en zo zijn aan te passen aan de mogelijkheden van de persoon.

 

Proefles meedoen? meldt je aan met het contact formulier